Buurtkookfestijn groot succes!

Op zaterdag 20 augustus organiseerden wij het buurtkookfestijn bij het AZC aan de Robonsbosweg 1 (het oude Belastingkantoor). In totaal hebben 24 buurtbewoners en AZC bewoners in teams gekookt voor meer dan 100 genodigden. Er werden typisch Hollandse gerechten en gerechten uit Syriƫ, Eritrea en Perziƫ geserveerd. We hebben kip, lam en heerlijke salades gegeten met de lekkerste kruiden. Als verrassing na het eten werd een Arabisch toneelstuk opgevoerd. Het was een feestelijke dag, die in het teken stond van samenwerken, elkaar ontmoeten en samen eten.
JCI De Waag wilde graag de AZC bewoners en de buurtbewoners bij elkaar brengen om kennis met elkaar te maken. Menselijke verbinding hebben we allemaal nodig. Hoe kan dat beter dan door samen te koken en te eten? Kijk met ons mee:

Het project ontstond op initiatief van JCI De Waag en is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met het COA en met behulp van verschillende sponsoren: de gemeente Alkmaar, het Rode Kruis, Het Hekeltje en winkeliers uit winkelcentrum De Hoef; de Albert Heijn, Bakkerij Mens en Keurslagerij Peter Groot. We bedanken onze samenwerkingspartners van harte door hun bijdrage! Er is volop genoten en er zijn nieuwe verbindingen gelegd. Precies wat we voor ogen hadden. Zonder uw hulp was dat niet mogelijk geweest!

Geef een reactie