BuurtKookFestijn – Ontmoet je buren op 20 augustus!

Sinds mei 2016 is Bergermeer nog kleurrijker geworden met bewoners uit alle windstreken. Er bestaan veel vooroordelen over vluchtelingen, maar ook over Nederlanders. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Eten verbindt en we brengen graag een beetje meer kennis en begrip voor elkaar. We vinden het leuk om mensen bij elkaar te brengen. Daar zetten we ons graag voor in! Om elkaar te ontmoeten, organiseren we bij het nieuwe AZC aan de Robonsbosweg in Alkmaar een Eetfestijn. Doe mee met het BuurtKookfestijn op zaterdag 20 augustus! Samen eten verbindt!

Update: Er hebben zich ondertussen meer dan 12 koks en ook een groot aantal eters aangemeld om samen te koken, eten en verbinden. Dank voor alle reacties, we vinden het geweldig dat zoveel mensen zich gemeld hebben! We maken er 20 augustus een mooie dag van!

3577728-5167523

Wat gaan we doen?
Op zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 17.00 uur gaan we met 24 mensen koken om vervolgens om 17.30 met ongeveer 100 mensen samen het brood te breken.  Het koken willen we doen met 12 bewoners van het AZC en 12 bewoners uit de buurt. We maken gemixte teams die samen een gerecht maken. We koken een mix van Nederlandse gerechten en gerechten uit andere landen, zoals Syrië en Eritrea. Om 13.00 uur maken we eerst kennis met elkaar en daarna gaan we de keuken in op het AZC aan de Robonsbosweg.
Om 17.30 uur kunnen we in totaal met 100 mensen samen eten. Dus is koken niet voor u, kom dan mee eten!
We vragen 5 euro p.p. voor deze buurtproeverij als bijdrage, deze dient u vooraf te voldoen. De koks eten gratis mee.

Alle ingrediënten en benodigdheden regelen wij als JCI-ers. Zoveel mogelijk via sponsoring van lokale ondernemers.

Wie kunnen deelnemen?

12 buurtbewoners (Bergermeer/De Hoef) die het leuk vinden om samen te koken van 13.00 tot 17.00 uur. Naast deze 12 mensen die komen koken, kunnen er nog zo’n 40 mensen vanuit de buurt komen eten. Om beeld te hebben wie er komen, dient u zich in te schrijven. Deelnemers dienen minimaal 16 jaar te zijn. Op zaterdag 24 september is er een open dag bij het COA en zijn er ook uitgebreide rondleidingen.
Update: Er hebben zich ondertussen meer dan 12 koks en ook een groot aantal eters aangemeld om samen te koken, eten en verbinden. Dank voor alle reacties! We maken er 20 augustus een mooie dag van!

Aanmelden
We kunnen 12 koks en 40 eters een plek gunnen. Schrijf u dus snel in, uiterlijk vóór 15 augustus a.s.
Gezien beperkte capaciteit op het AZC, geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. We doen ons best om iedereen een plek te geven. We hopen op een mooie dag samen waarbij elkaar leren kennen en begrip voor elkaar voorop staan. Hoe beter dan met een gezamenlijke maaltijd vanuit meerdere culturen. Voor vragen, mail: buurtkookfestijn@jcidewaag.nl
U kunt zich aanmelden door u in te schrijven via dit formulier. Het formulier opent zich in een nieuw tabblad. Update: Er hebben zich ondertussen meer dan 12 koks en ook een groot aantal eters aangemeld om samen te koken, eten en verbinden. Dank voor alle reacties! We maken er 20 augustus een mooie dag van!.

We verheugen ons op ieders komst! Tot zaterdag 20 augustus!

Team Buurtkookfestijn
Sophie, Marco en Janine

Geef een reactie