Lid worden

JCI De Waag is een actieve kamer die graag nieuwe leden verwelkomt. Meer info over wie en wat JCI is, vind je hier.

Wat kun je verwachten in je lidmaatschap? 
JCI is gericht op persoonlijke ontwikkeling, een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en we zijn een zakelijk netwerk. Niet alleen lokaal actief, maar ook landelijk! We organiseren allerlei verschillende projecten om mensen te verbinden, om problemen die spelen in onze maatschappij aan te pakken. In dat proces werk je samen met meerdere leden en met partijen buiten onze kamer, zoals een goed doel, de gemeente etc. Daarnaast doen we leuke dingen met elkaar, denk aan borrels, sportactiviteiten en netwerkevenementen. Die mix van jezelf ontwikkelen, zaken doen en maatschappij komt elke keer weer terug.Wat we je bieden zijn kansen op dat gebied. Kansen om eens iets heel anders te doen dan je in je werk doet, om te sparren over dingen waar je tegenaan loopt en je zakelijke netwerk uit te breiden, lokaal en landelijk.

Qua tijdsbesteding kun je rekening houden met ongeveer 2 uur per week. We hebben elke derde donderdag van de maand onze ALV, algemene ledenvergadering.  Daar bespreken we de projecten, brainstormen we over ideeën, hebben we sprekers, trainingen etc. Daarnaast ben je als projectteam aan de slag met de gave dingen die we willen realiseren en hebben we geregeld een gezellige avond met elkaar. Dit kun je ook uitbreiden naar meer tijd. En ook hier geldt: wat je erin stopt, haal je eruit.

Kortom, waarom lid worden?
Omdat het leuk is om jonge, enthousiaste en ondernemende mensen om je heen te hebben. Omdat je graag wat bij wilt dragen aan de maatschappij, maar niet weet waar je moet beginnen en het niet alleen wilt doen. Omdat je met mensen over je werk wilt kunnen praten die niet je vrienden of collega’s zijn. Omdat je een keer zaken uit wilt proberen waar op je werk geen ruimte voor is. Omdat je graag meer mensen wilt leren kennen in de regio. Omdat je je zakelijke netwerk uit wilt breiden. Er zijn heel veel redenen om lid te worden, we horen graag die van jou!
Voorwaarden om je aan te kunnen sluiten zijn een woon- of werkgebied in Alkmaar en omstreken, dat je tussen de
18-40 jaar bent en natuurlijk een ambitie en motivatie die door het plafond schiet!

Neem contact met ons op via: contact@jcidewaag.nl!