Over JCI de Waag

Wij zijn JCI de Waag. Een groep jonge, enthousiaste en ondernemende mensen uit de regio Alkmaar en Egmond. Ook een hele diverse groep. Iedereen werkt in zijn eigen vakgebied en heeft zijn eigen talenten. Eén ding hebben we gemeen…wij voelen ons betrokken bij onze omgeving.Wij willen de maatschappij een ‘stukje mooier maken’ en ons steentje bijdragen aan Alkmaar e.o. Dit doen we door het organiseren van activiteiten. Daarnaast draait het bij ons om (zakelijk) netwerken, persoonlijke ontwikkeling en vooral gezelligheid. Deze combinatie is de kracht van JCI!

Onderdeel van wereldwijd netwerk

Wij zijn een vereniging en onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie Junior Chamber International. JCI richt zich op jonge, ondernemende en ambitieuze mensen die actief en betrokken willen zijn bij hun omgeving en de maatschappij. We willen een positieve verandering in de maatschappij bereiken. Dat doen we door samen te werken aan projecten in onze directe omgeving, landelijk en wereldwijd. We zijn immers officiële partner van de VN! Ook is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk element van JCI. Dat onderscheid ons van andere verenigingen. Bij ons komen maatschappij, zaken en persoonlijke ontwikkeling samen! JCI de Waag is opgericht in 2016. Bekijk hier wie er lid zijn van JCI de Waag.

Activiteiten die wij organiseren

De afgelopen twee jaar hebben we diverse activiteiten georganiseerd. Zo hebben we twee succesvolle Sinterklaasacties georganiseerd. Hiermee haalden we cadeaus op voor gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank. Twee auto’s vol cadeaus konden we bij de Voedselbank afleveren, zodat ieder kind een leuke pakjesavond had. Ook hebben we meermalen een goedbezochte pubquizavond georganiseerd. Dit leverde mooie geldbedragen op voor o.a. duurzaamheids- en zorgprojecten in de omgeving van Alkmaar. En bovenal was het een hele gezellige avond waarin bedrijven- en vriendenteams de strijd aangingen.

 

Wat doen we nog meer?

Naast het ontwikkelen van onze maatschappij vinden we ook de ontwikkeling van onze leden belangrijk. Learning by doing is daarbij ons motto: hier kun je kanten van jezelf ontdekken waar op je werk geen ruimte voor is en sparren met een informeel zakelijk netwerk. Naast deze projecten komen wij 1x per maand bij elkaar tijdens onze Algemene Ledenvergadering, zien we elkaar bij ‘spontane’ activiteiten als borrels of sportevenementen en volgen wij trainingen via het landelijke JCI netwerk.

Meer weten?
Ben je benieuwd naar onze club, wil je lid worden of gewoon wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. Ook kun je altijd contact opnemen met één van onze leden.